|
draugiem.lv facebook.com twitter.com

Mūsdienīgs lopbarības piedāvājums bioloģiskajā un konvenciālajā lopkopībā

Aicinām uz INFORMATĪVO TIKŠANOS "Mūsdienīgs lopbarības piedāvājums bioloģiskajā un konvenciālajā lopkopībā"

2017. gada 15. Februārī – Valmierā  Pdf
2017. gada 16. Februārī – Balvos  Pdf
2017. gada 22. Februārī – Madonā  Pdf
2017. gada 23. Februārī – Sutros  Pdf
2017. gada 24. Februārī – Daugavpilī  Pdf

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” sācis ražot jaunas pārslas ērtos iepakojumos

Sākot ar novembri, Latvijas veikalos pieejami vairāk nekā 10 jauni “Dobeles dzirnavnieka” pārslu veidi – īsti vietējie superprodukti. Pārslas iepakotas košās un funkcionālās kartona kastītēs, kas ir ērti atveramas un aizveramas.

Lasīt vairāk.

Kā pagatavot labu pastu?

Labi pagatavotai pastai jābūt al dente (no itāļu valodas “uz zoba”) jeb ar kraukšķi. Pastas pagatavošana nav sarežģīta. Svarīgākais ir ievērot dažus pareizus vārīšanas principus:

  • 100g pastas nepieciešams aptuveni 1l ūdens. Jo lielākā daudzumā ūdens vārīsi, jo labāks būs rezultāts.
  • Pasta jāliek vārošā ūdenī. Ūdenim jāpievieno sāls.
  • Pēc labākajām pastas pagatavošanas tradīcijām pastai jābūt izvārītai al dente – tas nozīmē, ka pastas vidiņš vēl ir gandrīz ciets, ar nelielu kraukšķi.
  • Lai iegūtu labu al dente pastu, to ieteicams vārīt tik ilgi, kā norādīts uz iepakojuma. Vēl drošāk – ik pa laikam nogaršo, lai noķertu īsto brīdi.
  • Tiklīdz jūti, ka pasta ir gatava, tā uzreiz jānokāš. Dažkārt no labas al dente līdz pārāk mīkstai pastai nepieciešami vien pāris mirkļi.
  • Ja vien recepte tā neparedz, pasta nav jāskalo aukstā ūdenī un jāpārlej ar eļļu, jo tad tā pilnībā nevarēs uzsūkt mērci. 
Lasīt vairāk.

Kas ir durum?

Cietie kvieši jeb Triticum durum (latīņu valodā durum – “ciets”) ir cietākie no kviešu šķirnēm, tādēļ īpaši piemēroti izcilas pastas pagatavošanai.

Lasīt vairāk.

AS “Dobeles dzirnavnieks” īsteno projektu “Graudu uzglabāšanas torņu sistēmas izveide”

AS “Dobeles dzirnavnieks” ir uzsācis projekta “Graudu uzglabāšanas torņu sistēmas izveide” (nr. 15-00-A00402-000033)  īstenošanu graudu pieņemšanas un uzglabāšanas kapacitātes un uzņēmuma ražošanas efektivitātes palielināšanai.

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” pabeidzis projekta “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde” īstenošana

AS “Dobeles dzirnavnieks” 2015.gada 10.novembrī pabeidza projekta “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde” īstenošanu, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds saskaņā ar 10.09.2014 līgumu Nr. L-APV-14-0193, kas noslēgts ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. 

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” īsteno projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”

AS “Dobeles dzirnavnieks” turpina īstenot projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds saskaņā ar 10.09.2014 līgumu Nr. L-APV-14-0193, kas noslēgts ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” plāno iepirkt rekordlielu graudu daudzumu

Viens no lielākajiem Baltijas graudu pārstrādes uzņēmumiem AS “Dobeles dzirnavnieks” šodien pieņēma pirmo kviešu kravu, kas uz Dobeli atvesta no Glūdas puses – ZS “Ziemeļi”. Šajā sezonā uzņēmums plāno iegādāties vismaz 180 000 tonnas graudu, kas ir par 1/5 daļu vairāk nekā pagājušajā gadā.

Lasīt vairāk.

3 grēcīgas picas receptes

Kristīne Deiliko, bloga kristinesreceptes.lv autore, sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku” piedāvā 3 kārdinošas receptes picas pagatavošanai

Lasīt vairāk.

AS “Dobeles dzirnavnieks” noslēdzis līgumu ar LIAA par dalību starptautiskajā pārtikas izstādē GULFOOD 2015 Dubaijā

AS “Dobeles dzirnavnieks” noslēdzis 30.06.2015 līgumu Nr. L-ĀTA-15-2925 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta “AS “Dobeles dzirnavnieks” dalība starptautiskajā pārtikas izstādē GULFOOD 2015 Dubaijā” īstenošanu, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” īsteno projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”

AS “Dobeles dzirnavnieks” turpina īstenot projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds saskaņā ar 10.09.2014 līgumu Nr. L-APV-14-0193, kas noslēgts ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. 2015.gada jūnija beigās - jūlijā tiks piegādāta daļa no tehnoloģiskās līnijas iekārtām un uzsāksies aktīvi to montāžas darbi.

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” īsteno projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”

AS “Dobeles dzirnavnieks” turpina īstenot projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds saskaņā ar 10.09.2014 līgumu Nr. L-APV-14-0193, kas noslēgts ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Lasīt vairāk.

Starptautiskā pankūku diena: 8 neierasti pankūku pasniegšanas veidi

Pankūkas ir vienkāršs un līdz šim nepārspēts veids, kā palutināt sevi un ģimeni laiskā brīvdienu rītā. Gandrīz katrā ģimenē ir sava tradicionālā recepte, kā tās pagatavot visgardāk: vieni ir iecienījuši plānās pankūkas ar ievārījumu, citi – rauga pankūkas, kādam visgardākie šķiet biezpiena plācenīši ar medu. Tomēr dažreiz ir vērts palūkoties “aiz savas virtuves robežām”, lai smeltos iedvesmu jauniem atklājumiem. Atzīmējot Starptautisko pankūku dienu, kas šogad ir 17. februārī, kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks” iesaka 8 piedevas, ar kurām dažādot ierastās pankūkas.

Lasīt vairāk.

10 pārsteidzoši fakti par pankūkām

17. februārī visā pasaulē svin Starptautisko pankūku dienu. Cik daudz zini par šo ierasto ēdienu? Kad radās pirmā pankūku recepte? Kurā valstī, apmetot pankūku, cilvēki ievēlas vēlēšanos? Kam pieder ar šo ēdienu saistītie pasaules rekordi? Piedāvājam desmit interesantus faktus, ko, iespējams, vēl nezināji par šo vienkāršo gardumu.

Lasīt vairāk.

3 neparastas pankūku receptes

Pankūku nedēļa ir īstais laiks, lai eksperimentētu virtuvē, atklājot arvien jaunas receptes. „Dobeles dzirnavnieks” piedāvā trīs neparastas pankūku receptes. Izmēģini! 

Lasīt vairāk.

„Dobeles dzirnavnieka” pastas ražotne iegūst prestižo BRC sertifikātu

AS „Dobeles dzirnavnieks” sertificējis pastas (makaronu) ražotni atbilstoši prestižajam un starptautiski atzītajam britu mazumtirdzniecības uzņēmumu asociācijas British Retail Consortium (BRC) Global Standarts for Food Safety standartam. Sertifikāta iegūšana apliecina produkcijas kvalitāti, nekaitīgumu un tās piegādātāju uzticamību.

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieka’’ produkti iegūst “Zaļās karotītes”

Pārtikas un Veterinārais dienests AS “Dobeles dzirnavnieks” piešķīris kvalitātes zīmes “Zaļā karotīte” un “Bordo karotīte” kopumā 30 produktu veidiem. Tās ir vienīgās kvalitātes zīmes, kas ietilpst Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā un kuras kritērijus ir apstiprinājis Latvijas Republikas Ministru kabinets.

Lasīt vairāk.

Pētījums: Sievietes apņemas vairāk laika veltīt sev un būt mērķtiecīgākas, vīrieši – vairāk sportot un veltīt laiku ģimenei

AS “Dobeles dzirnavnieks” veiktā sabiedrības aptauja* liecina, ka 78% Latvijas iedzīvotāju mēdz izvirzīt sev Jaunā gada apņemšanos. Desmitā daļa iedzīvotāju sev solījumu dod katra jauna gada sākumā. Tomēr tikai aptuveni katrs divpadsmitais sagatavo darāmo darbu sarakstu un uzcītīgi to īsteno, virzoties uz nosprausto mērķi.

Lasīt vairāk.

“Dobeles dzirnavnieks” īsteno projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”

AS “Dobeles dzirnavnieks”  turpina īstenot projektu “Auzu pārslu un musli ražošanas tehnoloģiskās līnijas iegāde”, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds saskaņā ar 10.09.2014 līgumu Nr. L-APV-14-0193, kas noslēgts  ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Lasīt vairāk.

AS „Dobeles dzirnavnieks” piedalās Leonardo da Vinci mobilitātes projektā

AS „Dobeles dzirnavnieks” piedalās ES mūžizglītības programmas Leonardo da Vinci apakšprogrammas mobilitātes projektā 2013-1-LV1-LEO02-05258 "AS "Dobeles dzirnavnieks" darbinieku praktiskās apmācības". Šī projekta ietvaros divi uzņēmuma pārtikas produktu ražošanas operatori mācās Šveices malēju skolā, apmeklējot 6 mēnešu klātienes nodarbības, kurās iegūst teorētiskas un praktiskas zināšanas par malšanas tehnoloģijām šīs nozares profesionāļu vadībā. Studiju beigās tiks izsniegts diploms "Milling Technologist SMS" un Europass mobility dokuments. Projekta realizācija plānota līdz 13.02.2015.

Lasīt vairāk.