|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

3 neparastas pankūku receptes

Pankūku nedēļa ir īstais laiks, lai eksperimentētu virtuvē, atklājot arvien jaunas receptes. „Dobeles dzirnavnieks” piedāvā trīs neparastas pankūku receptes. Izmēģini! 

Šokolādes pankūkas ar rudzu miltiem

Rudzu milti veselībai ir daudz vērtīgāki nekā kviešu milti. „Dobeles dzirnavnieka” rudzu miltos „Stiprie” samalts viss grauds ar savu apvalku, tā rezultātā paaugstinās gala produkta uzturvērtība. Veselīgas un gardas!

Izejvielas (2 personām):

● 75g „Dobeles dzirnavnieka” rudzu miltu “Stiprie”

● 75g „Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

● 3 ēdamk. tumšā kakao pulvera

● puse tējk. dzeramās sodas

● ¼ tējk. cepamā pulvera

● 80g nerafinēta brūnā cukura

● 1 tējk. vaniļas cukura

● šķipsniņa sāls

● 1 ola, viegli sakulta

● 250ml piens

● eļļa cepšanai

● šokolādes mērce, putukrējums un zemenes pasniegšanai

Gatavošana

Lielā bļodā iesijā rudzu un kviešu miltus, pievieno kakao pulveri, cepamo sodu, cepamo pulveri, nerafinēto cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Otrā (mazākā) bļodā sakuļ olu ar pienu, ko pēc tam ielej bļodā ar miltu maisījumu. Maisa, kamēr iegūta viendabīga masa. Noliek malā uz 10 minūtēm.

Uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns cep pankūkas apmēram 10 centimetru diametrā no abām pusēm, kamēr pankūku maliņas kļūst tumšākas. Pasniedz siltas kopā ar šokolādes mērci, putukrējumu un svaigām zemenēm.

 

Rauga pankūkas ar mannu

Šī ir tradicionālā Marokas recepte, kurā kviešu milti kombinēti ar mannu. Pankūkas piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem, kā arī tiem, kas nepanes piena produktus un olas. Pankūkas izdodas pufīgas un „sulīgas”. Tradicionāli tās ēd kopā ar mērci, ko veido no medus un sviesta. Mūsdienu versijā garšos labi kopā ar pūdercukuru vai karameļu mērci.

Izejvielas (3-4 personām):

● 330g „Dobeles dzirnavnieka” mannas

● 115g „Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu „Ekstra”

● šķipsniņa sāls

● 45g cukura

● 2 tējk. cepamā pulvera

● 650ml silta (bet ne karsta) ūdens

● 1 ēdamk. sausā rauga

● eļļa cepšanai

● pūdercukurs pasniegšanai

Gatavošana

Lielā bļodā samaisa kopā mannu, miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā ar miltiem. Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm. Mīkla gatava cepšanai, kad virspusē tā kļuvusi gaišāka un izveidojušies burbuļi, kā arī konsistence kļuvusi daudz biezāka.

Pankūkas cep 10 centimetru diametrā uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, līdz to maliņas ir kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz karstas.

 

Kokosriekstu pankūkas ar citronu sīrupā karamelizētiem banāniem

Pankūkas eksotiskas garšas un patīkama salduma cienītājiem. Citronu sīrups padara pankūkas īpaši aromātiskas, banāni piešķir tām krēmīgumu. Ja sīrupu nepievieno, tad pankūkām var pielikt vairāk medus vai agaves sīrupa.

 Izejvielas (3-4 personām):

● 100g kokosriekstu skaidiņu

● 100g „Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu „Ekstra”

● 1 ēdamk. cepamā pulvera

● 2 olas, viegli sakultas

● 400ml kokosriekstu piena istabas temperatūrā

● 2 ēdamk. šķidra medus vai agaves sīrupa

Sīrupam ar banāniem:

● 150g cukura

● sula un miziņa no 1 bioloģiskā citrona

● 1 liels vai 2 mazāki banāni, nomizoti un sagriezti šķēlītēs

Gatavošana

Blenderī liek kokosriekstu skaidiņas kopā ar miltiem un cepamo pulveri. Sablenderē, līdz kokosriekstu skaidiņas pārvēršas pulverī. Miltu masai pievieno olas, kokosriekstu pienu, medu vai agaves sīrupu. Maisa, kamēr iegūta viendabīga mīkla. Pārklāj un noliek malā uz 15 minūtēm.

Kamēr mīkla briest, pagatavo citronu sīrupu – mazā katliņā ber cukuru, kam pievieno citrona sulu un miziņu. Lēnām uzvāra un samazina uguni uz zemu, tad turpina vārīt, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīrupa apjoms samazinājies uz pusi. Pievieno banāna ripiņas, izmaisa, turpina vārīt vēl 1 minūti, tad nogriež uguni.

Uz pannas uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklu. Cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz pankūku maliņas kļūst zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu sīrupā karamelizētajiem banāniem.