|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Kā pagatavot labu pastu?

Labi pagatavotai pastai jābūt al dente (no itāļu valodas “uz zoba”) jeb ar kraukšķi. Pastas pagatavošana nav sarežģīta. Svarīgākais ir ievērot dažus pareizus vārīšanas principus:

  • 100g pastas nepieciešams aptuveni 1l ūdens. Jo lielākā daudzumā ūdens vārīsi, jo labāks būs rezultāts.
  • Pasta jāliek vārošā ūdenī. Ūdenim jāpievieno sāls.
  • Pēc labākajām pastas pagatavošanas tradīcijām pastai jābūt izvārītai al dente – tas nozīmē, ka pastas vidiņš vēl ir gandrīz ciets, ar nelielu kraukšķi.
  • Lai iegūtu labu al dente pastu, to ieteicams vārīt tik ilgi, kā norādīts uz iepakojuma. Vēl drošāk – ik pa laikam nogaršo, lai noķertu īsto brīdi.
  • Tiklīdz jūti, ka pasta ir gatava, tā uzreiz jānokāš. Dažkārt no labas al dente līdz pārāk mīkstai pastai nepieciešami vien pāris mirkļi.
  • Ja vien recepte tā neparedz, pasta nav jāskalo aukstā ūdenī un jāpārlej ar eļļu, jo tad tā pilnībā nevarēs uzsūkt mērci.