|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Auzu pārslu un zemesriekstu sviesta brokastu batoniņi

Batonini

Daudz veselīgas enerģijas gardumā, ko var baudīt brokastīs vai paņemt līdzi ceļā izsalkuma brīžiem. Zemesriekstu sviests visu dara krēmīgu un piešķir patīkami riekstainu garšu.

Izejvielas (10 batoniņiem):

  • 200g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
  • 50g gaišā muskovado cukura
  • 25g nesaldināta kakao pulvera
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • šķipsna sāls
  • 480 ml piena
  • viena XL izmēra ola
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 5 ēdamk. krēmīga zemesriekstu sviesta
  • 1 ēdamk. šķidra medus

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj 20cm x 20cm cepamo pannu.
  2. Lielā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, cukuru, kakao, kanēli, kardamonu un sāli.
  3. Otrā bļodā saputo olu ar pusi no piena, tad pievieno atlikušo pienu un eļļu, turpini putot.
  4. Abu bļodu saturu samaisi kopā, pievieno 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviestu. Mīkla būs šķidras konsistences, to lej sagatavotajā cepamajā pannā, uzbriedini 10 minūtes. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Atdzesē un ar asu nazi sagriez kvadrātiņos.
  5. Atlikušo zemesriekstu sviestu sajauc ar medu un pārsmērē pāri auzu pārslu batoniņiem.