|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Ciabattas pagatavošana. Fotorecepte.

stiprie milti.jpg
Pagatavošana parādīta uz 500 g (pus paciņa) maisījuma.











Nepieciešams: 500 g maisījuma, 3 g sausā rauga, 320 ml auksta ūdens, 20 g augu eļļas vai olīveļļas.

 

Maisījumam pievienojiet raugu un ūdeni. Eļļu vēl nepievienojiet! Tā kā sākumā mīkla ir šķidra, iesakām to maisīt ar karoti.

 

Turpiniet mīklu mīcīt ar rokām aptuveni 20 min.

 

Mīcīšanas beigās pievienojiet eļļu.

 

Turpiniet mīcīt mīklu vēl aptuveni 5 min.

 

Labi izmīcītai mīkla jābūt ļoti elastīgai.

 

Kad mīkla samīcīta, ņemiet tīru bļodiņu un rūpīgi ieeļļojiet to.

 

No mīklas izveidojiet bumbiņu un  lieciet to ieeļļotajā bļodā.

 

Pārsedziet bļodu ar dvielīti un novietojiet to siltā vietā (25-30°C) raudzēt aptuveni 1,5-3 h.

 

Uzkaisiet uz galda miltus. Ņemiet bļodu ar uzrūgušo mīklu.

 

Apgrieziet bļodu otrādi un uzmanīgi izgāziet mīklu no bļodas uz galda izkaisītajos miltos.

 

Ieeļļojiet rokas, lai mīkla neliptu pie rokām.

 

Ar ieeļļotām rokām maigi, mīklu nesaspiežot, veidojiet taisnstūra formu.

 

Mīklu pārkaisiet ar miltiem.

 

Ieeļļojiet nazi un uzmanīgi, nesaspiežot mīklu, sagrieziet to 3 vai 4 daļās.

 

Sagriezto mīklu uzmanīgi novietojiet uz ieeļļotas pannas.

 

 Ļaujiet maizei rūgt vēl aptuveni 30 min. 25-30°C temperatūrā.

 

Uzkarsējiet krāsni līdz 220°C temperatūrai. Lieciet maizi cepties un pēc minūtes samaziniet temperatūru uz 200°C. Turpiniet cept vēl aptuveni 18-25 min., līdz pašu cepta ciabatta ir gatava!