|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Cornetti rigati (radziņi) ar siera mērci un brokoļiem

Personas: 4

Kopējais laiks: 50 min

Sastāvdaļas

220 g Dobeles Cornetti rigati pastas

300 g brokoļu, sadalīti mazās galviņās

 

Mērcei

2 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai

30 g saldkrējuma sviesta

2 ēd.k. augstākā labuma kviešu miltu Ekstra

500 ml piena

100 g mīkstā siera

50 g cietā parmezāna tipa siera

1 rozmarīna zariņš, lapiņas ļoti smalki sakapātas

1/2 tējk. jūras sāls

1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu

2 nelielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi

 

Pagatavošana:

Pagatavo mērci. Katliņā lej eļļu un ieliec sviestu. Uz mazas liesmas izkausē. Tad pievieno miltus un, visu laiku maisot ar karoti, cep aptuveni 4 minūtes, kamēr masa kļūst smilšaināka un izdalās patīkams miltu un riekstu aromāts.

Tad, visu laiku maisot, lēnām lej klāt pienu. Svarīgi ir maisīt aktīvi, lai neveidojas kunkuļi. Kad viss piens pieliets, pievieno rozmarīnu un uzgriež lielāku liesmu. Maisot karsē, līdz mērce sāk sabiezēt (aptuveni 4 minūtes). Kad mērce ir bieza, nogriež liesmu, pievieno abus sierus, ķiploku un samaisa. Noliek katliņu malā.

Ielej katlā ūdeni un uzvāri. Pievieno sāli. Iemet iekšā brokoļus un pavāra 4–5 minūtes. Ar putojamo karoti izceļ ārā un uzreiz liek bļodā, kas piepildīta ar aukstu ūdeni. Atstāj tur. Tad tajā pašā ūdenī pievieno pastu un vāra, līdz tā ir gatava, bet vēl al dente (ar kraukšķi). Nokāš.

Pastu un brokoļus pievieno mērcei katliņā, samaisa, lai kārtīgi pārklājas. Pasniedz, pārberot ar nedaudz siera un svaigi maltiem melnajiem pipariem.  

Cornetti rigati