|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Dzidrā vistas zupa ar Filini piccoli (nūdelēm)

Personas: 4

Kopējais laiks: 2 h 10 min

 

Sastāvdaļas:

220 g nomizoti kartupeļi, sagriezti mazos kubiņos

200 g nomizoti burkāni, sagriezti kubiņos

150 g zaļie zirnīši

100 g Dobeles Filini piccoli pastas

 

Buljonam:

1/2 vista

1 nomizots sīpols, sagriezts 4 daļās

1 liels nomizots burkāns, sagriezts 8 daļās

1 selerijas kāts, sagriezts 4 daļās

1 lauru lapa

2 timiāna kāti

2 pētersīļa kāti

1 tējk. jūras sāls vai pēc garšas

 

Pagatavošana:

Katlā liek gaļas gabalus, pārlej ar 2,5 litriem auksta ūdens un uz ļoti mazas uguns vāra, līdz tas sāk burbuļot. Tas prasīs apmēram 30 minūtes. Ja uzvārīs pārāk ātri, buljons nebūs dzidrs. Līdzko parādās putas, tās nosmeļ un to dara, līdz putu vairs nav. Putu daudzums atkarīgs no tā, cik gaļa „netīra”.

Kad tas izdarīts, vāku neliek virsū un ļauj lēnām vārīties uz mazas liesmas 1 h. Tad pievieno pārējās buljona sastāvdaļas un vāra vēl 1h.

Tad izņem no katla ārā vistas gabalus un lēnām nokāš buljonu. Lej atpakaļ katlā. Pievieno burkānus, kartupeļus un zirnīšus un vāra vēl kādas 15 minūtes. Tad pievieno pastu un vāra, līdz tā gatava, kādas 4 minūtes. 

Filini piccoli