|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Fusilli (spirāles) ar lasi un saldo krējumu

Personas: 4

 

Sastāvdaļas:

280 g Dobeles Fusilli pastas

3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi

240 ml salda krējuma

1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu

nedaudz balto piparu

1/4 tējk. jūras sāls (vai pēc garšas)

1/2 citrona mizas, smalki sarīvēta

400 g svaigas laša filejas, sagrieztas neliela izmēra gabaliņos

40 g cietā siera, smalki sarīvēta (piem., Grana Padano, Parmas vai „Monterigo”)

20 g aragulas

nedaudz bazilika, saplūkāta pasniegšanai

nedaudz pētersīļa, saplūkāta pasniegšanai

 

Pagatavošana:

Katlā liek vārīties ūdeni pastai. Kad ūdens karsts, pieber sāli, samaisa un liek iekšā pastu. Vāra, līdz tā gatava.

Pannā lej saldo krējumu. Pieliek ķiploku, pieber sāli un abus piparus, arī citrona mizu un ļauj uz vidēji lielas liesmas uzvārīties. Kad sāk vārīties, liesmu samazina, pievieno laša gabaliņus un sautē, līdz lasis ir maigi rozā.

Nokāš pastu, atstājot pavisam nedaudz ūdens (kādus 20–30 ml), un ieber pannā pie laša. Samaisa. Pievieno rīvētu cieto sieru, uzgriež vidēju liesmu un, viegli maisot, minūti pavāra, lai pasta apklājas ar mērci.

Liek šķīvjos un pasniedz kopā ar baziliku, pētersīļiem un aragulu. Var uzbērt vēl sieru un piparus. 

Fusilli