|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Kamas trifeles

Sastāvs: 50 g žāvētu dzērveņu, liķieris piesūcināšanai, 250 g mascarpone siera, 3 ēdk. kamas, 3 ēdk. cukura, 150 g 70% šokolādes. Dekorēšanai žāvētas dzērvenes un žāvētas klinģerīšu vai rudzupuķu ziedlapiņas.

Kamas trifeles

Pārlej dzērvenes ar tik lielu daudzumu liķiera, lai tās būtu pārklātas. Atstāj ievilkties uz pāris stundām. Nokāš dzērvenes un sasmalcina tās mazākos gabaliņos (nokāsto liķieri neizlej). Samaisa pildījumam mascarpone, dzērveņu gabaliņus, kamu un cukuru.
Pievieno pāris tējkarotes liķiera, kurā bija ievilkušās dzērvenes. No iegūtās masas veido klasiska trifeļu izmēra bumbiņas. To ir ērti darīt uz galda, rullējot bumbiņas ar plaukstu pret galdu. Gatavās bumbiņas uzliek uz folijas un ievieto ledusskapī apžūt uz apmēram pusstundu.

Šokolādes glazūra
Ņem sausu un tīru karstumizturīgu bļodu un ievieto tajā pēc iespējas mazākos gabaliņos salauztu šokolādi. Uzkarsē katlā ūdeni līdz iztvaikošanas stadijai. Ieliek katlā bļodu ar šokolādi. Jāseko, lai bļodas apakšdaļa nesaskaras ar ūdeni - šokolādi kausē tikai verdoša ūdens tvaikos. Šokolādei kūstot, to maisa ar lāpstiņu vai karoti. Uzreiz pēc tam, kad šokolāde izkususi, izņem bļodu no karstajiem tvaikiem. Izkusušajā šokolādē pa vienai iemērc no aukstuma izņemtās bumbiņas un pēc tam novieto tās uz cepamā papīra nožūšanai. Dekorē pēc izvēles.
Ja šokolādes nav vai ja nav vēlēšanās to kausēt un pārklāt trifeles ar glazūru, tās var apviļāt kamas, cukura un kanēļa maisījumā.

Autore: Mari Līsa Ilovera / Mari-Liis Ilover
Avots: siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com