|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Mājās gatavota granola

Granola

Granola būs lieliska ātrām un veselīgām brokastīm kopā ar pienu, jogurtu, augļiem un ogām. Mājās to pagatavot nemaz nav tik sarežģīti, turklāt tā ir laba iespēja pievienot tieši tās sastāvdaļas, kas vislabāk iet pie sirds. Arī saldumu var pieskaņot savām vēlmēm.

Izejvielas:

  • 1.5 glāzes “Dobeles dzirnavnieka” eko pilngraudu auzu pārslu
  • ⅔ glāzes valriekstu vai lazdu riekstu, sakapāti
  • pusglāze ķirbju sēklu
  • ¼ glāze balto sezama sēkliņu
  • ¼ glāze mandeļu skaidiņu
  • pusglāze kokosriekstu skaidiņu
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 3 ēdamk. medus
  • ⅓ glāze tējas (melnā, zaļā vai zāļu tēja)
  • pusglāze rozīņu vai žāvētu dzērveņu

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, riekstus, sēkliņas, skaidiņas un kanēli.
  3. Uzlej tēju. Kad tā nedaudz padzisusi, pievieno medu, izmaisa. Iegūto šķidrumu lej pāri auzu pārslām, kārtīgi samaisa. Iegūto masu vienmērīgā slānī izklāj uz cepešpannas.
  4. Cep 10 minūtes, izņem no krāsns un apmaisa. Turpini cept vēl 10 minūtes, tad atkal apmaisi. Cep pēdējās 3 minūtes, līdz masa kļuvusi gaiši zeltaina. Pievieno rozīnes vai dzērvenes, atkal samaisi. Atdzesē.
  5. Uzglabā slēgtā traukā. Ieteicams izlietot pāris nedēļu laikā. Var uzglabāt saldētavā trīs mēnešus.