|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Medus siera kūka ar rudzu pamatni

Siera kuka

Pilnīgas un spēcīgas garšas – rudzi un medus veido saskanīgu kombināciju, krēmsiers padara kūku maigāku. Gardums īpašiem gadījumiem un skaistu dzīves mirkļu svinēšanai.

Izejvielas: Pamatnei:

  • 160g “Dobeles dzirnavnieks” rudzu pārslu
  • 60g eļļas
  • 60g brūnā cukura
  • 1 ola, viegli sakulta

Siera pildījumam:

  • 450g krēmsiera
  • 5-6 ēdamk. šķidra medus
  • rīvēta miziņa no 2 nevaskotiem apelsīniem
  • 60g skābā krējuma
  • 2 XL izmēra olas
  • sula no viena apelsīna
  • svaigas zemenes vai citas ogas dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Ietauko apaļu kūkas formu ar 20 centimetru diametru.
  2. Bļodā kopā sajauc rudzu pārslas, eļļu un brūno cukuru. Divu centimetru biezumā izklāj uz pannas un liec apgrauzdēties uz 15-20 minūtēm, pa vidam apmaisot. Izņem no krāsns, ieber bļodā, atdzesē. Pievieno olu un samaisi. Ieklāj vienmērīgā kārtā sagatavotajā kūkas formā.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar mikseri saputo kopā krēmsieru, medu un apelsīna miziņu. Pievieno skābo krējumu, olas un apelsīna sulu. Atkal visu saputo viendabīgā masā. Pildījumu lej kūkas formā uz sagatavotās pamatnes un liec cepties uz 50 minūtēm. Izņem no krāsns un atdzesē. Ar nazi izbrauc apkārt kūkas formai, atdalot kūku no formas malas. Noņem formas malas un liec kūku dzesēties ledusskapī vismaz 4 stundas. Dekorē ar svaigām ogām.