|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Miežu putra ar kraukšķīgu bekonu un olu

Putra olas bekons

Sātīgs un viegli pagatavojams brokastu vai vakariņu ēdiens. Īpaši derēs fiziska darba darītājiem un talciniekiem, lai pietiek spēka visai dienai.

Izejvielas (2 porcijas):

  • 100g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu miežu pārslu
  • 260ml ūdens (100ml ūdens var aizstāt ar liellopa buljonu)
  • eļļa cepšanai
  • 1 vidēja izmēra sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • šķipsna sāls
  • puse tējk. cukura
  • 20g sviesta
  • 1 ola
  • 6 šķēles bekona
  • 4 sakapāti sīpolloki

Gatavošana:

  1. Pannā uzkarsētā eļļā cep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno sāli un cukuru, cep vēl pāris minūtes uz lēnas uguns.
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep olu no vienas puses (vēršacs). No abām pusēm apcep bekonu, līdz tas kļuvis kraukšķīgs. Noņem no pannas un nosusina uz papīra dvieļa.
  3. Mazā katliņā ieber pārslas, pielej ūdeni un pieber šķipsniņu sāls. Uzvāri, samazini uguni un turpini vārīt, līdz ūdens novārījies un pārslas mīkstas. Pievieno sviestu, izmaisi. Beigās iemaisi ceptos sīpolus.
  4. Vidēji dziļā bļodā liec putru, olu un bekonu. Pārkaisi ar sīpollokiem. Pasniedz nekavējoties.