|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Penne rigate (trubiņas) ar aromātisko tomātu mērci un gaļas bumbiņām

Personas: 4

Kopējais laiks: 50 min

 

Sastāvdaļas:

280 g Dobeles Penne rigate

Mērcei:

3 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai

20 g smalki sakapāta sarkanā sīpola

20 g smalki sakapāta selerijas kāta

2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas

800 g tomātu savā sulā, sakapāti

1 ēd.k. cukura

1 tējk. jūras sāls

2 ēd.k. balzamiko

1 tējk. raudenes

1 tējk. timiāna

1 tējk. bazilika

1 lauru lapa

maza šķipsniņa kanēļa

Bumbiņām (20 gab. 3–4 cm diametrā):

600 g maltās gaļas (30% cūkgaļa, 70% liellopa gaļa)

3 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi

2 ēd.k. mannas

30 g smalki sarīvēta cietā siera

 

Pagatavošana:

Pannā sakarsē eļļu. Pievieno sīpolu, seleriju un ķiploku, nedaudz sāls un pasautē uz mazas liesmas, līdz tie kļūst mīksti, bet ne brūni (apmēram 7 minūtes).

Tad pieliek tomātus, balzamiko, cukuru, timiānu, raudeni, baziliku, kanēli, lauru lapu un melnos piparus. Samaisa un uz vidējas liesmas sagaida, līdz sāk burbuļot.

Tikmēr gatavo gaļas bumbiņas. Traukā saliek visas sastāvdaļas un kārtīgi izmīca, lai masa viendabīga. Veido bumbiņas 3–4 cm diametrā. Noliek malā.

Citā pannā sakarsē cepšanai paredzēto olīveļļu un liek iekšā gaļas bumbiņas vienā kārtā un cep uz lielas liesmas, lai apbrūnē no abām pusēm. Tās, kuras izcepušās, pārceļ pannā ar mērci. Tā izcep visas bumbiņas un visas pārceļ pie mērces.

Mērcei ar bumbiņām uzliek vāku un sautē kādas 20 minūtes.

Kad līdz sautēšanās beigām palikušas 10 minūtes, liek vārīties ūdeni pastai. Katlā liek vārīties ūdeni pastai. Kad ūdens karsts, pieber sāli, samaisa un liek iekšā pastu. Vāra, līdz tā gatava. Nokāš.

Var pasniegt vai nu samaisot kopā ar mērci jau katlā, vai arī uz šķīvja, kārtojot nedaudz pastas un tai pa virsu mērci ar bumbiņām un nedaudz rīvēta siera.

Penne rigate