|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Puntine grandi (rīsiņi) ar tomātiem, olīvām un tunci

Personas: 4

Kopējais laiks: 25 min

 

Sastāvdaļas:

280 g Dobeles Puntine grandi pastas

1 ēd.k. jūras sāls pastas vārīšanai

16 ēd.k. extra virgn olīveļļas

2 timiāna zariņi

120 g zaļo olīvu pusītes ar izņemtiem kauliņiem

120 g melno vai tumšo olīvu pusītes ar izņemtiem kauliņiem

200 g ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm

40 g kaperu

4 lielas ķiploka daivas, ļoti smalki sakapātas

1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu

1/2 tējk. jūras sāls

240 g tunča savā sulā

pasniegšanai baziliks un pētersīļi

 

Pagatavošana:

Katlā liek vārīties ūdeni pastai. Kad ūdens karsts, pieber sāli, samaisa un liek iekšā pastu. Vāra, līdz tā gatava. Nokāš.

Pannā lej eļļu, pievieno ķiplokus un timiāna zariņu. Uz ļoti mazas liesmas karsē eļļu, lai tā iegūst ķiploka un timiāna aromātu, bet nekādā gadījumā necep. Pēc 3 minūtēm pievieno tomātus, kaperus, tunci un olīvas. Pieber nedaudz sāli un piparus. Ļauj tiem sajaukties ar eļļas mērci un sautē/cep kādas 3 minūtes.

Pastu pieber pannā klāt visām sastāvdaļām, samaisa un liek šķīvjos. Pasniedz, pārberot ar baziliku un pētersīļiem.

Puntine grandi