|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Sarkanā zupa ar Alfabeto

Personas: 4

Kopējais laiks: 30 min

 

Sastāvdaļas:

2 ēd.k. olīveļļa

2 nomizotas ķiploka daivas, smalki sakapātas

1 nomizots sarkanais sīpols, smalki sakapāts

2 timiāna zariņi

1/4 tējk. jūras sāls vai pēc garšas

800 g tomātu savā sulā (tomātu sezonā var izmanot 400 g konservētu tomātu un 400 g svaigu tomātu)

 375 ml buljona

340 konservētas kukurūzas

1 ēd.k. brūnā cukura

nedaudz svaigi maltu melno piparu

90 ml saldā krējuma

80 g Dobeles Alfabeto pastas

 

Pagatavošana:

Katliņā lej olīveļļu, sakarsē un pievieno sīpolus ar ķiplokiem. Pieber šķipsniņu sāls. Sautē uz mazas liesmas, līdz tie mīksti (aptuveni 5 minūtes).

Pievieno tomātus savā sulā, cukuru, sāli, piparus un timiāna zariņus. Ļauj, lai uzmet pirmo burbuli, nogriež liesmu un vāra 15 minūtes. Tikmēr katlā liek vārīties ūdeni pastai. Kad ūdens karsts, pieber sāli, samaisa un liek iekšā pastu. Vāra, līdz tā gatava. Nokāš.

Tad nokāš zupu, sablenderē, izberž caur sietu un lej atpakaļ katlā. Pievieno buljonu un saldo krējumu, samaisa. Pievieno zem ūdens strūklakas noskalotu kukurūzu un pavāra uz ļoti mazas liesmas kādas 5 minūtes.

Pastu, pievieno zupai, samaisa un pasniedz, uzberot nedaudz smalki rīvēta siera vai uzlejot vēl dažas pilītes saldā krējuma. Saldā krējuma vietā var pieliet arī kādu riekstu eļļu.

Alfabeto