|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Sklandu raušu pagatavošana

Mīklai

450–500 g rudzu miltu Stiprie
200 g ūdens
50 g sviesta
10 g cukura
Sāls

Kartupeļu pildījumam

250 g vārītu kartupeļu
25 g piena
15 g sviesta
Sāls
Ķimenes

Burkānu masai

400 g vārītu burkānu
50 g cukura
Sāls
25 g skābā krējuma
2 olas
15 g kviešu milti Lieliskie

Miltus izsijā, ieplucina sviestu, pievieno siltu ūdeni, kurā izšķīdināts sāls un cukurs. Samīca stingru, labi veltnējamu mīklu. To izveltnē 2–3 mm biezā plāksnē un izspiež ripiņas 10–12 cm diametrā. Krokojot ripiņas, uzloka malas aptuveni 1–1,5 cm augstumā.

Izvārītos kartupeļus samīca, pievieno izkausētu sviestu, uzvārītu pienu, ķimenes un sāli pēc garšas.

Vārītos burkānus sarīvē, pievieno cukuru, skābu krējumu, olas, miltus un sāli pēc garšas.

Ripiņas novieto uz ietaukotas plāts, tajās pilda kartupeļu kārtu, un uz tās klāj biezāku burkānu masu. Pārziež ar sacukurotu krējumu vai sakultu olu. Cep 210–220°C temperatūrā 15–20 minūtes.