|
draugiem.lv facebook.com twitter.com
<< Atpakaļ

Spēcinošā putra ar avokado un kūpinātu lasi

Avokado

Bagāta ar veselīgajām omega3 taukskābēm un nepiesātinātajiem taukiem, putra būs garda un radīs sāta sajūtu uz ilgu laiku. Gada aukstajā laikā var papildināt ar svaigiem dīgstiem papildus vitamīniem.

Izejvielas (1 porcija):

  • 50g “Dobeles dzirnavnieka” piecgraudu pārslu
  • 75ml ūdens
  • 75ml piena
  • šķipsniņa žāvēta timiāna
  • puse gatava avokado, nomizota un sagriezta šķēlītēs
  • 2 šķēlītes kūpināta laša
  • 1 redīss, sagriezts šķēlītēs

Gatavošana:

  1. Mazā katliņā ieber piecgraudu pārslas, pielej pienu un ūdeni, pieber nedaudz timiāna. Nepārtraukti maisot, uzvāri. Samazini liesmu un turpini vārīt pāris minūtes, līdz putra sāk sabiezēt. Nogriez uguni, uzliec vāku un uzbriedini vēl 2-3 minūtes.
  2. Putru liec bļodā, pa virsu kārtojot avokado, laša šķēlītes un redīsu.