[row]
[column xs=”12″ md=”6″]

Veselīgās un acij tīkamās tartes piemērotas laiskām brīvdienu brokastīm – pildījumam izmanto sezonas augļus un ogas. Pamatnītes var sagatavot pāris dienas iepriekš un piepildīt tieši pirms pasniegšanas. Cepšanai izmanto tartīšu formas ar 10 centimetru diametru.

 

Izejvielas (4 tartēm)

  • 90g “Dobeles dzirnavnieka” trīsgraudu pārslu
  • 50g smalki sakapātu valriekstu
  • 1 ēdamk. balto sezama sēkliņu
  • 2.5 ēdamk. eļļas
  • 2.5 ēdamk. šķidra medus
  • 1.5 tējk. malta kanēļa
  • 150-200ml grieķu jogurta
  • ogas un piparmētru lapiņas dekorēšanai

[/column]
[column xs=”12″ md=”6″]

Gatavošana

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem. Ietauko 4 formiņas.
  • Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā pārslas, riekstu un sezama sēkliņas, medu un kanēli. Iegūto masu sadali vienādā daudzumā pa formiņām. Izmantojot pirkstus vai ar eļļu iesmērētas karotes pamatni, viegli piespiežot, saplacini pārslas vienādā slānī pa tartes apakšu un malām. Liec cepties cepeškrāsnī uz 17 minūtēm. Atdzesē un izņem no formiņām.
  • Pamatnītes pildi ar pāris karotēm grieķu jogurta un dekorē ar sezonas ogām un piparmētru lapiņām.

[/column]
[/row]