AS “Dobeles dzirnavnieks” speciālisti turpina darbu pētniecības projekta ievaros, lai ieviestu ražošanā dažādus jaunus produktus un izstrādātu inovatīvus risinājumus ražošanas tehnoloģisko procesu un kvalitātes sistēmas efektivizēšanai. Projekta numurs 1.2.1.1/16/A/004.

Izstrādāta recepte un iepakojums jaunam sauso miltu maisījumam – “Pilngraudu auzu pārslu cepumi”, kas ir jau trešais jaunais produkts šī projekta ietvaros:

“Pilngraudu auzu pārslu cepumi” ir ļoti ērti un daudzveidīgi pagatavojams produkts, kas izceļas ar ievērojamu šķiedrvielu un olbaltumvielu saturu. Sausā maisījuma cepumu pagatavošanai pamatā ir pilngraudu auzu pārslas un auzu milti. Produkts ir ar ļoti zemu glutēna daudzumu. Nesatur E vielas.

 

Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas pārtikas nozares Kompetences centra ietvaros. Latvijas pārtikas nozares Kompetences centrs aptver divus zinātniskos virzienus:

  • Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
    • Glabāšanas iepakojuma pētījumi;
    • Glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojošas tehnoloģijas;
    • Jauni produkti plašākām tirgus preferencēm.

 

  • Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
    • Pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
    • Lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
    • Jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.

 

Kompetences centra projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 14 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanu.

 

Projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.decembrim. Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 3 206 250 EUR.