Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa maisījuma
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 80 g eļļas pēc izvēles
  • 80 g tumšā cukura sīrupa
  • 2 olas
  • 40 g piparkūku garšvielu
  • šķipsniņa sāls
  • tumšā šokolāde

Gatavošana:

  1. Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
  2. Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
  3. Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
  4. Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.