Šī ēdiena pagatavošanai būs nepieciešams nedaudz vairāk laika un prasmju, taču pacietība sniegs gandarījumu, jo sāļā rulete ne tikai greznos svētku galdu, bet patīkami pārsteigs gardēžus.

Izejvielas mīklai:

  • 60 g sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 50 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 250 ml piena
  • 4 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem
  • 70 g rīvēta siera
  • Daži pētersīļa zariņi, sakapāti
  • Zaļie salāti pasniegšanai

Izejvielas pildījumam:

Ķirbju krēmam

  • 300 g cepta ķirbja, sablenderēts
  • 40 g krēmsiera
  • Šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • Sāls pēc garšas

Gaļas pildījumam

  • Eļļa cepšanai
  • 2 vidēja lieluma sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta
  • 120 g žāvētas cauraugušas kūpinātas gaļas, sagriezta kubiņos

250 g brūno šampinjonu vai portobello sēņu

Pagatavošana:

  • Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes
  • Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.
  • Pagatavo ķirbju krēmu, samaisot kopā cepto, sablendēto ķirbji un krēmsieru.
  • Gatavo ruletes mīklu: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu
  • Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot cep 1 minūti
  • Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt
  • Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlekt no pannas malām
  • Liek bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus
  • Tīrā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās
  • Četrās daļās ar koka karoti lēnām iemaisa mīklā olu baltumus
  • Iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus
  • Mīklu lej sagatavotajā cepeškrāsns pannā un cep krāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina
  • Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis
  • Uzmanīgi noņem cepamo papīru
  • Atdzesē 2 minūtes
  • Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbja krēmu, pa virsu liek gaļas pildījumu
  • Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti
  • Atļauj 5 minūtes “atpūsties” un sagriež šķēlēs
  • Pasniedz ar zaļajiem salātiem