Lai miltu izstrādājumu gatavošanu padarītu vēl ērtāku, vienkāršāku un patīkamāku, piedāvājam padomus šī produkta izmantošanā.

 

  • Lai mīkla būtu gaisīgāka un vieglāka, milti jāizsijā. Lai daudzums precīzāk atbilstu receptē norādītajam, to ieteicams darīt pirms bēršanas mērtraukā.
  • Ja nav pieejams sietiņš sijāšanai, derēs arī putojamā slotiņa vai dakša – ar to miltus uzirdina, tādējādi papildinot ar skābekli.
  • Izmantojot amerikāņu receptes, jāņem vērā, ka norādītajā “cup” miltu daudzums pielīdzināms 250 ml krūzei, bet “glass” miltu daudzums – 150 ml kausiņam;
  • Ja receptē minēti pašbriestošie milti, tos viegli var pagatavot mājās, samaisot 100 gramus miltu ar 1 tējkaroti cepamā pulvera. Gatavo maisījumu var uzglabāt slēgtā traukā.
  • Lai neveidotos kunkuļi, gatavojot mīklu, šķidrums jālej miltos, nevis otrādi.
  • Lai miltos neiemestos kodes, traukā, kurā tos uzglabā, jāieliek ķiploka daiviņa vai sausa apelsīna miziņa. Par aromātu nav jāuztraucas, jo milti neuzņem ķiploku smaržu. Arī miltos iemaisīta sāls (tējkarote uz kilogramu miltu) atbaidīs kaitēkļus.
  • Milti jāuzglabā slēgtā traukā, lai taukskābes tajos neoksidētos. Ja milti ilgstoši uzglabāti atvērtā veidā, rūgšanas process var neritēt kā plānots, kā arī konditorejas izstrādājumi var iegūt nepatīkamu struktūru.
  • Gatavojoties svētkiem, ieteicams iegādāties jaunu miltu paciņu, jo no svaigiem miltiem gatavotais garšos labāk.