Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem.

Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes! Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem.

Izejvielas (4 personām):

  • 300 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 ēd.k. Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (var pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
  • 550 g maltas liellopa gaļas
  • šķipsna sāls
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 400 ml konservētu tomātu
  • 140 g rīvēta siera
  • pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas

Gatavošana

  • Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi
  • Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes
  • Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes
  • Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.
  • Gaļai pievieno tomātus, samaisa un liek pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes
  • Pannas saturam pārkaisa rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliek vāku
  • Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisa
  • Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls
  • Ber ūdenī pastu un vāra 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni
  • Samaisa fusilli ar gaļas mērci
  • Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.

Autore: Linda Tellgrena