Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem.
Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes! Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem.
Izejvielas (4 personām):
- 300 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
- eļļa cepšanai
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 1 dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
- 1 sarkanā paprika, sagriezta gareniski
- 1 ēd.k. Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (var pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
- 550 g maltas liellopa gaļas
- šķipsna sāls
- 1 ēd.k. brūnā cukura
- 400 ml konservētu tomātu
- 140 g rīvēta siera
- pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas
Gatavošana
- Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi
- Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes
- Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes
- Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.
- Gaļai pievieno tomātus, samaisa un liek pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes
- Pannas saturam pārkaisa rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliek vāku
- Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisa
- Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls
- Ber ūdenī pastu un vāra 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni
- Samaisa fusilli ar gaļas mērci
- Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.
Autore: Linda Tellgrena