Sastāvdaļas:
Pildījumam:
- 3-4 vidēja izmēra burkāni
- 350g dārzeņu lečo
- 200g šampinjonu
- 1 neliels kabacis
- 2 olas
- 150 ml saldā krējuma
- 2 saujas cietā siera gabaliņu
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 šķipsniņa ķiploku pulvera
- 3 svaiga timiāna zariņi
- 150 g sparģeļu
Mīklai:
- 250 g Dobeles dzirnavnieka “Ekstra” kviešu miltu
- 1 olas dzeltenums
- 160 g auksta sviesta
- 2 ēd.k. auksta ūdens
- 1 šķipsniņa sāls
- 3 tējk. oregano
Pagatavošana:
- Iesijājiet bļodā miltus, pievienojiet sāli un aukstu sviestu.
- Ļaujiet bērnam saberzt visu kopā, līdz izveidojas rīvmaizei līdzīga masa.
- Pievienojiet olas dzeltenumu un 2ēd.k. auksta ūdens, tad, maigi mīcot, ar pirkstiem izveidojiet viendabīgu mīklas bumbu un lieciet to ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
- Nomizojiet un sagrieziet ripiņās burkānus, ļaujiet bērnam nomazgāt un sagriezt sēnes un kabaci.
- Apcepiet burkānus, pievienojiet sēnes un kabaci.
- Kad viss apcepies, pievienojiet lečo un pasautējiet.
- Izņemiet no ledusskapja mīklu un vienmērīgi izlīdziniet tartes vai kūkas formā, maliņas uzlokot uz augšu (to var darīt visi kopā – tas sagādās lielu prieku un jautrību).
- Ar mīklu izklāto formu pildiet ar pagatavotajiem dārzeņiem.
- Sakuliet olu ar saldo krējumu un dodiet, lai mazais droši lej to virsū dārzeņiem. Pārberiet ar cietā siera gabaliņiem.
- Nogrieziet sparģeļu apakšējos galiņus, bet pārējo daļu lieciet virsū pīrāgam. Ievietojiet krāsnī cepties uz 40 – 45 minūtēm.
- Mazie pavāri gatavo pīrāgu dekorē ar redīsu dīgstiem.