Sastāvdaļas:
- 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” citronu kēksa maisījuma
- 160 ml ūdens
- 110 ml eļļas
- 70 g skābā krējuma
- 1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas
Pildījumam:
- 100 g cukura
- 80 ml citrona sulas
- 80 g sviesta
- 4 olu dzeltenumi
Olbaltuma cepurītei:
- 2 olu baltumi
- 100 g pūdercukura
Gatavošana:
- Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.
- Mīklu atpūtina 10 min, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).
- Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 min, pēcāk atdzesē.
- Pagatavo pildījumu – katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 – 9 min, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 – 3 h.
- Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.
- Pagatavo olbaltuma cepurīti – ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.
- Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 min, līdz olbaltums kļuvis stingrs.