Sastāvdaļas:
- 110 g sviesta istabas temperatūrā
- 200 g cukura
- 2 banāni
- 2 olas
- 100 g skābā krējuma vai jogurta
- 200 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- 100 g zemeņu
- 150 g rikotas siera
Gatavošana:
- Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
- Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru un saspaidītiem banāniem līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un turpina putot.
- Pēc tam pievieno skābo krējumu, miltus, cepamo pulveri un sāli, visu iemaisa. Mīklu lej sagatavotajā formā.
- Zemenes saspaida un iecilā mīklā. Pa virsu ar karotīti liek rikotas gabaliņus. Arī tos var mazliet iecilāt mīklā.
- Cep krāsnī 35–40 minūtes.