Sastāvdaļas (divām porcijām):

  • 140g “Dobeles dzirnavnieka” pastas Penne rigate

Mērcei:

  • 1/2 (300g) puķkāposta galviņas
  • 1 (250ml) glāze augu piena (mandeļu, auzu vai cita)
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1/2 tējarote sāls
  • šķipsna melno piparu
  • 2 tējk. citrona sulas
  • olīveļļa cepšanai

Kraukšķīgajiem turku zirņiem:

  • 1/2 glāze (90g) konservētu turku zirņu
  • 1/2 ēdk. eļļas
  • šķipsna sāls
  • šķipsna piparu
  • 1 tējk. kaltētu diļļu

Pagatavošana:

  1. Turku zirņus rūpīgi noskalo un nosusina dvielī. Nelielā bļodā samaisa tos ar eļļu, sāli un pipariem. Izkārto uz cepamās pannas, lai zirņi nepārklājas, un cep uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20-25 minūtes, līdz zirņi ir zeltaini brūni. Kad gatavi, izņem tos no cepeškrāsns, pievieno kaltētas dilles un ļauj atdzist.
  2. Nelielu katlu uzsilda uz vidējas uguns, katlā ielej nedaudz eļļas. Liek cepties sakapātus ķiplokus. Cep tos dažas minūtes, tad pievieno glāzi augu piena, sāli, piparus un nelielos gabaliņos sagrieztu puķkāpostu. Uzliek katliņam vāku un ļauj puķkāpostam sautēties aptuveni 10 minūtes, līdz tas ir kļuvis mīksts. Kad puķkāposts gatavs, pievieno citrona sulu. Ja ir pieejams rokas blenderis, mērci var blendēt katliņā, taču var arī pārliet katla saturu stacionārajā blenderī. Blenderē mērci, līdz tā kļuvusi krēmīga un vienmērīga.
  3. Atsevišķā katliņā pagatavo pastu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Iemaisa krēmīgo mērci gatavajā pastā. Pasniedzot pārkaisa ar kraukšķīgajiem turku zirņiem.

Autore: Laine Rūdolfa