Izejvielas pankūkām:
- Dobeles dzirnavnieka Plānās pankūku maisījums
Pagatavošana:
- Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa.
- Mīklu atpūtina 10–15 minūtes.
- Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
- 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
- 60 g mocarellas siera
- 1 paliela izmēra tomāts
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Maskarpones sierā iemaisa sāli, un masu klāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām
- Svaigā siera kārtai virsū liek plāni sagrieztas tomāta un mocarellas siera šķēlītes
- Pankūkas pārloka tā, lai malas daļēji pārklāj pildījumu
- Pankūkas Itālijas noskaņās pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un apslacītas ar balzāmetiķa mērci
Autore: Zane Ozoliņa