Izejvielas pankūkām:

  • Dobeles dzirnavnieka Plānās pankūku maisījums

Pagatavošana:

  • Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa.
  • Mīklu atpūtina 10–15 minūtes.
  • Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
  • 60 g mocarellas siera
  • 1 paliela izmēra tomāts
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  • Maskarpones sierā iemaisa sāli, un masu klāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām
  • Svaigā siera kārtai virsū liek plāni sagrieztas tomāta un mocarellas siera šķēlītes
  • Pankūkas pārloka tā, lai malas daļēji pārklāj pildījumu
  • Pankūkas Itālijas noskaņās pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un apslacītas ar balzāmetiķa mērci

Autore: Zane Ozoliņa