Izejvielas pankūkām:
- Dobeles dzirnavnieka Plānās pankūku maisījums
Pagatavošana:
- Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa.
- Mīklu atpūtina 10–15 minūtes.
- Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.
Izejvielas pildījumam:
- 3 olas
- 30 ml piena
- 40 g bekona
- 30 g svaigu spinātu
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējk. saldās paprikas pulvera
- eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Uz pannas viegli apbrūnina gabaliņos sasmalcinātu bekonu
- Bļodiņā iesit olas, tām pievieno sāli, saldās paprikas pulveri un pienu, ar dakšiņu sakuļ
- Olu maisījumu lej uz bekona gabaliņiem, virspusē tam kārto spinātu lapiņas un gatavo uz lēnas uguns, līdz olu masa viscaur gatava
- Pannu noņem no plīts un omletes virspusi pārklāj ar iepriekš pagatavotu plāno pankūku
- Omleti pārceļ no pannas uz šķīvja tā, lai pankūka atrastos apakšā, taču bekona gabaliņi – augšpusē, tad to sarullē
- Omletes-pankūku rullīti sagriež gabaliņos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem
Autore: Zane Ozoliņa