Izejvielas:
- 2-3 rabarberu kāti
- 200 g miltu
- 100 g auksta sviesta
- 50 g cukura
- 160 ml ūdens
- 105 g augu eļļas
- Dobeles dzirnavnieka maisījums “Ātrā kūka”
Gatavošana:
- Sagriež rabarberus nelielos gabaliņos un pārber ar ēdamkaroti cukura, lai tie atsulojas.
- Sagatavo drumstalas: sajauc miltus, aukstu, mazos gabalos sagrieztu vai arī uz rupjas rīves sarīvētu sviestu un cukuru.
- Ar rokām ātri sadrupina visas sastāvdaļas, līdz veidojas slapjām smiltīm līdzīga masa.
- Liek ledusskapī uz 5-10 minūtes atpūsties.
- Ieber maisījumu traukā, pievieno 160 ml (nepilnu glāzi) ūdens un 105 g augu eļļas. Samaisa viendabīgas konsistences mīklā.
- Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā 1-2cm biezā kārtā.
- Kārto virsū gabaliņos sagrieztos rabarberus un sagatavotās drumstalas.
- Cep 180°C temperatūrā 20-30 minūtes.
Autore: Liene Brunzete