Izejvielas:

  • 2-3 rabarberu kāti
  • 200 g miltu
  • 100 g auksta sviesta
  • 50 g cukura
  • 160 ml ūdens
  • 105 g augu eļļas
  • Dobeles dzirnavnieka maisījums “Ātrā kūka”

Gatavošana:

  • Sagriež rabarberus nelielos gabaliņos un pārber ar ēdamkaroti cukura, lai tie atsulojas.
  • Sagatavo drumstalas: sajauc miltus, aukstu, mazos gabalos sagrieztu vai arī uz rupjas rīves sarīvētu sviestu un cukuru.
  • Ar rokām ātri sadrupina visas sastāvdaļas, līdz veidojas slapjām smiltīm līdzīga masa.
  • Liek ledusskapī uz 5-10 minūtes atpūsties.
  • Ieber maisījumu traukā, pievieno 160 ml (nepilnu glāzi) ūdens un 105 g augu eļļas. Samaisa viendabīgas konsistences mīklā.
  • Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā 1-2cm biezā kārtā.
  • Kārto virsū gabaliņos sagrieztos rabarberus un sagatavotās drumstalas.
  • Cep 180°C temperatūrā 20-30 minūtes.

Autore: Liene Brunzete