Izejvielas (20 cepumiem):

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 50 g cukura (vislabāk – gaišais muskovado cukurs)
  • 2 ēd.k. medus vai cukura sīrupa
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • 2 ēd.k. karsta ūdens
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
  • 75 g dažādu sēkliņu – ķirbju, saulespuķu, sezama
  • 60 g šokolādes dekorēšanai

Gatavošana:

  • Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  • Pannu izklāj ar cepamo papīru.
  • Dziļā pannā vai katliņā liek sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsilda un maisot sagaida, līdz cukurs izkusis.
  • Mazā trauciņā sajauc sodu ar karstu ūdeni, pievieno pannas saturam un samaisa.
  • Bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas un sēkliņas.
  • Pievieno pannas saturam un samaisa.
  • Izmantojot karoti, veido apaļus cepumiņus un liek tos vienādā attālumā uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).
  • Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini.
  • Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplacina ar karotes apakšpusi.
  • Atdzesē cepumus, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns tie būs ļoti mīksti.
  • Viegli pārslaka ar izkausētu šokolādi.

Autore: Linda Tellgrena