Izejvielas (20 cepumiem):
- 100 g sviesta istabas temperatūrā
- 50 g cukura (vislabāk – gaišais muskovado cukurs)
- 2 ēd.k. medus vai cukura sīrupa
- 1/2 tējk. dzeramās sodas
- 2 ēd.k. karsta ūdens
- 125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- 100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
- 75 g dažādu sēkliņu – ķirbju, saulespuķu, sezama
- 60 g šokolādes dekorēšanai
Gatavošana:
- Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
- Pannu izklāj ar cepamo papīru.
- Dziļā pannā vai katliņā liek sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsilda un maisot sagaida, līdz cukurs izkusis.
- Mazā trauciņā sajauc sodu ar karstu ūdeni, pievieno pannas saturam un samaisa.
- Bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas un sēkliņas.
- Pievieno pannas saturam un samaisa.
- Izmantojot karoti, veido apaļus cepumiņus un liek tos vienādā attālumā uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).
- Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini.
- Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplacina ar karotes apakšpusi.
- Atdzesē cepumus, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns tie būs ļoti mīksti.
- Viegli pārslaka ar izkausētu šokolādi.
Autore: Linda Tellgrena