AS “Dobeles dzirnavnieks” ir pabeidzis īstenot projektu “Graudu uzglabāšanas torņu sistēmas izveide – otrā kārta” (nr. 17-00-A00402-000106)  graudu pieņemšanas un uzglabāšanas kapacitātes un uzņēmuma ražošanas efektivitātes palielināšanai, ko līdzfinansēs Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” apakšpasākuma “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē” ietvaros.

 

Projekta ietvaros ekspluatācijā nodoti 12 graudu uzglabāšanas torņi, 5 mitro graudu uzglabāšanas torņi, jaunizveidota kalte, kā arī veikti ieguldījumi uzņēmuma infrastruktūrā, izbūvējot jaunu dzelzceļa pievedceļu un labiekārtojot laukumus.  Jaunie torņi “Dobeles dzirnavniekam”  ļāvuši ne tikai ievērojami palielināt graudu uzglabāšanas jaudu – līdz 230 tūkstošiem tonnu, bet arī par aptuveni 30 % efektivizēt graudu pieņemšanas procesu, kas aktīvākajā kulšanas sezonā nozīmē mazākas rindas un ātrāku izbēršanos zemniekiem.

 

Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests. Informācija par ELFLA pieejama Eiropas Komisijas mājas lapā http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm