Izejvielas pankūkām:
Dobeles dzirnavnieks Plānās pankūkas 400 g, maisījums mīklas pagatavošanai
Pagatavošana:
Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
- 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
- 50 ml saldā krējuma
- 1 ēd.k. cukura
- vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
Gatavošana:
- Bļodā liek svaigo sieru, tajā ar karoti iemaisa cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.
- Svaigā siera masai pievieno saldo krējumu un ar mikseri puto, līdz izveidojusies gaisīga, viendabīga masa.
- Pagatavoto pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
- Pankūkas saloka un pasniedz ar svaigām zemenēm un pūdercukuru.
Autore: Zane Ozoliņa