Izejvielas pankūkām:
Dobeles dzirnavnieks Plānās pankūkas 400 g, maisījums mīklas pagatavošanai
Pagatavošana:
Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
- 180 g 9% biezpiena
- 50 g marmelādes
- 50 ml saldā krējuma
- 1 ēd.k. cukura
- 1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
- vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
Gatavošana:
- Saldo krējumu sakuļ stingrās putā
- Bļodiņā liek biezpienu, tam pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, smalki sarīvētu apelsīna miziņu, sagrieztus marmelādes gabaliņus, un ar karoti visas sastāvdaļas sajauc.
- Biezpiena masā iemaisa putukrējumu.
- Biezpiena pildījumu izklāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām, pankūkas saloka.
- Pirms pasniegšanas pankūkas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar marmelādes gabaliņiem.
Autore: Zane Ozoliņa