Izejvielas pankūkām:

Dobeles dzirnavnieks Plānās pankūkas 400 g, maisījums mīklas pagatavošanai

Pagatavošana:

Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

  • 180 g 9% biezpiena
  • 50 g marmelādes
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 ēd.k. cukura
  • 1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

Gatavošana:

  • Saldo krējumu sakuļ stingrās putā
  • Bļodiņā liek biezpienu, tam pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, smalki sarīvētu apelsīna miziņu, sagrieztus marmelādes gabaliņus, un ar karoti visas sastāvdaļas sajauc.
  • Biezpiena masā iemaisa putukrējumu.
  • Biezpiena pildījumu izklāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām, pankūkas saloka.
  • Pirms pasniegšanas pankūkas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar marmelādes gabaliņiem.

Autore: Zane Ozoliņa