Izejvielas pankūkām:

  • Dobeles dzirnavnieka maisījums Plāno pankūku mīklas pagatavošanai

Pagatavošana:

  • Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa.
  • Mīklu atpūtina 10–15 minūtes.
  • Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

Izejvielas pildījumam:

  • 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
  • 70 g zemesriekstu sviesta
  • 1 tējk. cukura

Pagatavošana:

  • Svaigo sieru, zemesriekstu sviestu un cukuru ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
  • Pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  • Pankūkas sarullē un pasniedz ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un konservētiem persiku gabaliņiem.

Autore: Zane Ozoliņa