Izejvielas:

  • 1/2 glāze Dobeles ātri vārāmo eko auzu pārslu
  • 1.5 glāzes rīsu-lazdu riekstu piena
  • 1/2 glāze lazdu riekstu
  • 1/2 bumbiera (šķēlītēs)
  • 1 sauja svaigu vai saldētu aveņu
  • 1 ēd.k. čia sēklu
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 2 žāvētas aprikozes
  • svaiga piparmētru lapiņa
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 4 ēd.k. dateļu sīrupa
  • 2 ēd.k. medus
  • 2.5 ēd.k. brūnā cukura

Pagatavošana:

  • Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ēd.k. dateļu sīrupa, medu un 2 ēd.k. cukura. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.
  • Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ēd.k. cukura un pārlej ar 2 ēd.k. dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.
  • Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.

Autore: Annija Mihelsone