Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 100g “Dobeles dzirnavnieka” griķu
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 80 g grieķu jogurta
- 1 ķiploka daiviņa
- neliela buntīte diļļu
- 40 g rukolas vai citu salātlapu
- 120 g kūpināta laša vai citas zivs
- 200 g vārītu biešu
- sāls un pipari
Gatavošana:
- Katliņā uzvāra 400ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber “Dobeles dzirnavnieka” griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.
- Gatavo mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno caur spiedi sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
- Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.
- Kārto salātus – 2 vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.
- Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.