Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 100g “Dobeles dzirnavnieka” griķu
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 80 g grieķu jogurta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • neliela buntīte diļļu
  • 40 g rukolas vai citu salātlapu
  • 120 g kūpināta laša vai citas zivs
  • 200 g vārītu biešu
  • sāls un pipari

Gatavošana:

  1. Katliņā uzvāra 400ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber “Dobeles dzirnavnieka” griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.
  2. Gatavo mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno caur spiedi sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
  3. Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.
  4. Kārto salātus – 2 vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.
  5. Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.