Sastāvdaļas:
- “Dobeles dzirnavnieka” auzu drumstalu kūkas maisījums
- 200 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
- 3 ēdamkarotes auksta ūdens
- 400g bumbieru
- 50 ml medus
- 20g mandeļu skaidiņas
- sviests formas ietaukošanai
Gatavošana:
- Lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
- ⅕ drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.
- Kūkas veidnē (aptuveni 24cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānus. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.
- Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.
- Uz pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš sakarsētā 180 grādu krāsnī 35-45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē.