Sastāvdaļas:
- 1 glāze Dobeles dzirnavnieka Ātri vārāmo EKO auzu pārslu
- 2 ēd.k. medus
- 1 ēd.k. nerafinēta brūnā cukura
- 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai sviesta
- 2 bundžiņas kokosriekstu piena
- 2 ēd.k. medus vai dateļu sīrupa
Pagatavošana:
- Uz pannas uzkarsējiet kokosriekstu eļļu, ieberiet pārslas un nedaudz apcepiet (aptuveni 3min.).
- Pievienojiet medu un cukuru, regulāri maisot, karamelizējiet pārslas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas (aptuveni 4-5 min.).
- Gatavās pārslas izklājiet uz cepamā papīra un ļaujiet tām sacietēt. Kad tās atdzisušas, ļaujiet bērnam ar rokām atdalīt salipušās pārslas, lai tās atkal kļūst irdenas.
- Attaisiet kokosriekstu piena bundžiņu, to nesakratot. Ļaujiet, lai mazais palīgs kokosriekstu piena krēmīgo daļu uzmanīgi ar karoti liek blenderī.
- Bērns var pats pievienot saldinātāju (medu, dateļu, agaves vai citu sīrupu) un visu sablendēt viendabīgā masā.
- Lejiet masu saldējuma trauciņos – karamelizētās pārslas var bērt apakšā, augšā vai iemaisot pa visu formiņu – ļaujiet bērnam izvēlēties.
- Ielieciet trauciņos saldējuma kociņus un lieciet saldētavā uz 1-4 stundām (atkarībā no saldētavas).