Sastāvdaļas:

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 2 banāni
  • 2 olas
  • 100 g skābā krējuma vai jogurta
  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 100 g zemeņu
  • 150 g rikotas siera

Gatavošana:

  • Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
  • Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru un saspaidītiem banāniem līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un turpina putot.
  • Pēc tam pievieno skābo krējumu, miltus, cepamo pulveri un sāli, visu iemaisa. Mīklu lej sagatavotajā formā.
  • Zemenes saspaida un iecilā mīklā. Pa virsu ar karotīti liek rikotas gabaliņus. Arī tos var mazliet iecilāt mīklā.
  • Cep krāsnī 35–40 minūtes.