Izejvielas:
  • 270 g 812. tipa kviešu miltu
  • 150 g kūpināta bekona
  • 150 g ķirbja biezeņa
  • 100 g Čedaras siera
  • 60 ml piena
  • 25 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes paprikas čatnija
  • 2 tējkarotes sasmalcināta rozmarīna
  • 1 nepilna tējkarote cepamā pulvera
  • ½ neliela sīpola sāls
  • cukurs šķipsna
  • čili pārslu
  • ola pārsmērēšanai
Gatavošana:
  • Bekonu sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina, abus sakarsētā pannā apmaisot apcep, noņem no uguns, iemaisa čatniju, čili un rozmarīnu, sāli un atdzesē. Tikmēr gatavo mīklu. Izsijātos miltos iemaisa cepamo pulveri, šķipsnu sāls un ½ tējkarotes cukura. Miltos ar pirkstiem ieberzē sviestu. Liek klāt ķirbja biezeni un pienu, visu maisa, kapā un nemīcot saspaida kopējā mīklā. Mīklai jābūt diezgan stingrai, ja vajag, piesijā vēl miltus. Uz izklāta cepamā papīra mīklu izrullē taisnstūrī, pārklāj ar bekona, čatnija maisījumu, pārber ar ¾ sarīvēta siera, atstājot apkārt 1 cm maliņu. Ar papīra palīdzību mīklu satin ruletē. Ar asu nazi ruleti sagriež.
Autors: Žurnāls Ieva