Izejvielas:
- 1/2 glāze Dobeles 4 graudu pārslu
- 1.5 glāzes rīsu-kokosriekstu piena
- 1 ēd.k. godži ogu
- 1 svaiga vīģe
- 1/4 ābola
- 1/2 glāze valriekstu
- 1 sauja brūkleņu
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
- 2 ēd.k. dateļu sīrupa
- 2 ēd.k. medus
- 2 ēd.k. brūnais cukura
- 1/3 sulas no vidēji liela apelsīna
Pagatavošana:
- Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
- Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.
- Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.
- Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.
Autore: Annija Mihelsone