Izejvielas:

  • 1/2 glāze Dobeles 4 graudu pārslu
  • 1.5 glāzes rīsu-kokosriekstu piena
  • 1 ēd.k. godži ogu
  • 1 svaiga vīģe
  • 1/4 ābola
  • 1/2 glāze valriekstu
  • 1 sauja brūkleņu
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 2 ēd.k. dateļu sīrupa
  • 2 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. brūnais cukura
  • 1/3 sulas no vidēji liela apelsīna

Pagatavošana:

  • Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.
  • Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.
  • Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

Autore: Annija Mihelsone