Izejvielas:

  • 1/2 glāze Dobeles 4 graudu pārslu1 1/2 glāze rīsu-kokosriekstu piena

    1 ēd.k. godži ogu

    1 svaiga vīģe

    1/4 ābola

    1/2 glāze valriekstu

    1 sauja brūkleņu

    1 ēd.k. kokosriekstu eļļas

    2 ēd.k. dateļu sīrupa

    2 ēd.k. medus

    2 ēd.k. brūnais cukura

    1/3 sulas no vidēji liela apelsīna

Pagatavošana:

  • Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.
  • Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.
  • Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.