Sastāvdaļas:
KŪKAI
- 200 g miltu
- 50 g kukurūzas miltu (polenta)
- 100 g cukura
- 3,5 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu
- 2 olas
- 180 g krējuma vai bezpiedevu jogurta
- miziņa un sula no 1 citrona
- 100 g olīveļļas
GLAZŪRAI
- 100 g pūdercukura
- 1 ēdamkarote citronu sulas
Gatavošana:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai.
- Ņem divas bļodas. Vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – “slapjās” (olas, krējumu, citronu sulu, miziņu, olīveļļu). Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
- Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30–35 minūtes.
- Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj atdzist. Pagatavo glazūru. Pūdercukuru izsijā un sajauc ar citronu sulu. Maisījumu pārklāj atdzisušajai kūkai.