Sastāvdaļas:

KŪKAI

  • 200 g miltu
  • 50 g kukurūzas miltu (polenta)
  • 100 g cukura
  • 3,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu
  • 2 olas
  • 180 g krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • miziņa un sula no 1 citrona
  • 100 g olīveļļas

GLAZŪRAI

  • 100 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai.
  • Ņem divas bļodas. Vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – “slapjās” (olas,  krējumu, citronu sulu, miziņu, olīveļļu). Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
  • Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30–35 minūtes.
  • Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj atdzist. Pagatavo glazūru. Pūdercukuru izsijā un sajauc ar citronu sulu. Maisījumu pārklāj atdzisušajai kūkai.