Izejvielas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Citronu kēkss”
  • 110 g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku satura jābūt 72–80%)
  • 160 ml ūdens
  • Ēd.k. magoņu sēklu
  • 100 g pūdercukura
  • Sula no ½ citrona

Pagatavošana:

  • Ieber “Dobeles dzirnavnieka” maisījumu “Citronu kēkss” traukā, pievieno 110 g augu eļļas vai margarīna un 160 ml (nepilnu glāzi) ūdens
  • Mīklai pievieno ēdamkaroti magoņu sēklu
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes
  • Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
  • Gatavo citronu glazūru – 100 g pūdercukuram pievieno apmēram ½ citrona sulas (sulu pievieno tik maz, lai glazūra nebūtu par šķidru). Maisa, kamēr masa kļūst viendabīga
  • Pārlej glazūru pāri atdzesētam kēksam

Autore: Liene Brunzete