Izejvielas:
- “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Citronu kēkss”
- 110 g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku satura jābūt 72–80%)
- 160 ml ūdens
- Ēd.k. magoņu sēklu
- 100 g pūdercukura
- Sula no ½ citrona
Pagatavošana:
- Ieber “Dobeles dzirnavnieka” maisījumu “Citronu kēkss” traukā, pievieno 110 g augu eļļas vai margarīna un 160 ml (nepilnu glāzi) ūdens
- Mīklai pievieno ēdamkaroti magoņu sēklu
- Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes
- Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
- Gatavo citronu glazūru – 100 g pūdercukuram pievieno apmēram ½ citrona sulas (sulu pievieno tik maz, lai glazūra nebūtu par šķidru). Maisa, kamēr masa kļūst viendabīga
- Pārlej glazūru pāri atdzesētam kēksam
Autore: Liene Brunzete