Izejvielas pamatnei
- 3 olas
- 80 g cukura
- 80 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
- šķipsniņa sāls
- 2 citronu miziņas
- 1 ēd.k. silta ūdens
Krēmam
- 250 g “mascarpone” krēma
- 125 g saldā krējuma
- 60 g pūdercukura
- 1 vaniļas pāksts
- 200 g ogu pēc izvēles
Pagatavošana:
- Krāsni sakarsē 190 grādus karstu
- Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
- Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši, gaiši dzeltenas un pufīgas
- Iesijā miltus, sāli, un tad sastāvdaļas iecilā līdz brīdim, kad pazuduši kunkuļi
- Pievieno ūdeni, iemaisa un lej mīklu uz cepamās paplātes
- Cep krāsnī 10-12 minūtes
- Pēc izņemšanas ļauj atdzist
- Tikmēr pagatavo krēmu – bļodā liek “mascarpone” krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts
- Saputo visu
- Pievieno saldo krējumu un puto vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis
- Gatavo biskvītu noņem no papīra
- Uz biskvīta smērē krēmu un liek ogas
- Sarullē biskvītu ruletē
- Ja krēms mazliet palicis pāri, izdekorē ruleti pēc saviem ieskatiem
- Dekorē ar svaigām ogām
Autore: Anna Birmane