Izejvielas (11 porcijām):
- „Dobeles dzirnavnieka” Cornetti rigati 440 g
- Lauku vistas gaļa 1,65 kg
- Sarkanie sīpoli 0,55 kg
- Cukurs 110 g
- Sarkanvīna etiķis 110 g
- Lauru lapas
- (1 gab. katram sīpolam, 11 gab. ķiploku pastai)
- Olīveļļa (15 ml vistai, 10 ml katram sīpolam,
- 220 ml ķiploku pastai)
- Ķiploki 0,55 kg
- Citroni sulai 4,5 gab.
- Pētersīļi 55 g
- Sāls, melnie pipari
Pagatavošana:
- PASTA:
- katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
- Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vēl ir nedaudz ciets), vai pēc vārīšanas ilguma uz iepakojuma.
- Nokāš pastu caur sietiņu.
KRĀSNĪ CEPTA VISTA:
- Veselu vistu bez iekšām iesmērē ar olīveļļu, sāli un pipariem, kapātiem ķiplokiem.
- Liek cepties krāsnī 180º C 50 min, līdz vista ir zeltaini brūna.
KARAMELIZĒTI SĪPOLI:
- Nomazgā un nomizo sīpolus
- Pārgriež sīpolus gareniski uz pusēm un katru pusi sagriež plānās šķēlītēs
- Vidēji uzkarsētā pannā ielej olīveļļu un tad pievieno sīpolus
- Lauru lapas, sāli un piparus pievieno pēc garšas
- Cep tik ilgi, kamēr sīpoli kļūst zeltaini brūni, apmēram 6 min
- Pievieno cukuru. Viegli maisot, cukuram jāizkūst
- Pielej baltvīna etiķi
- Sautē, kamēr sīpoli ir karamelizējušies, apmēram 6 min.
KRASNĪ CEPTA ĶIPLOKU PASTA:
- Ķiploku galviņu pārgriež uz pusēm, pievieno sāli, piparus, olīveļļu un ietin folijā
- Liek cepeškrāsnī 180º C uz apmēram 20 min