Izejvielas (11 porcijām):

  • „Dobeles dzirnavnieka” Cornetti rigati 440 g
  • Lauku vistas gaļa 1,65 kg
  • Sarkanie sīpoli 0,55 kg
  • Cukurs 110 g
  • Sarkanvīna etiķis 110 g
  • Lauru lapas
  • (1 gab. katram sīpolam, 11 gab. ķiploku pastai)
  • Olīveļļa (15 ml vistai, 10 ml katram sīpolam,
  • 220 ml ķiploku pastai)
  • Ķiploki 0,55 kg
  • Citroni sulai 4,5 gab.
  • Pētersīļi 55 g
  • Sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

  • PASTA:
    • katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
    • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vēl ir nedaudz ciets), vai pēc vārīšanas ilguma uz iepakojuma.
    • Nokāš pastu caur sietiņu.

    KRĀSNĪ CEPTA VISTA:

    • Veselu vistu bez iekšām iesmērē ar olīveļļu, sāli un pipariem, kapātiem ķiplokiem.
    • Liek cepties krāsnī 180º C 50 min, līdz vista ir zeltaini brūna.

    KARAMELIZĒTI SĪPOLI:

    • Nomazgā un nomizo sīpolus
    • Pārgriež sīpolus gareniski uz pusēm un katru pusi sagriež plānās šķēlītēs
    • Vidēji uzkarsētā pannā ielej olīveļļu un tad pievieno sīpolus
    • Lauru lapas, sāli un piparus pievieno pēc garšas
    • Cep tik ilgi, kamēr sīpoli kļūst zeltaini brūni, apmēram 6 min
    • Pievieno cukuru. Viegli maisot, cukuram jāizkūst
    • Pielej baltvīna etiķi
    • Sautē, kamēr sīpoli ir karamelizējušies, apmēram 6 min.

    KRASNĪ CEPTA ĶIPLOKU PASTA:

    • Ķiploku galviņu pārgriež uz pusēm, pievieno sāli, piparus, olīveļļu un ietin folijā
    • Liek cepeškrāsnī 180º C uz apmēram 20 min