Izejvielas (3 porcijām):
- „Dobeles dzirnavnieka” Cornetti rigati 120 g
- Zilais siers 60 g
- Comte siers 60 g
- Brie siers 60 g
- Parmezāns 30 g
- Muskatrieksts 6 g
- Sals, melnie pipari
- BECHAMEL MERCEI
- Sviests 300 g
- Milti 300 g
- Piens 3 l
- Timiāns 3 g
- Rozmarīns 3 g
- Lauru lapas 6 gab.
- Ķiploki 60 g
- Melnie piparu graudi 6 g
Pagatavošana:
- PASTA:
- Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
- Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
- Nokāš pastu caur sietiņu
BECHAMEL MĒRCE:
- Katliņā ielej lauku pienu, pievieno lauru lapu, timiānu un rozmarīnu, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, melnos piparu graudus un liek vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 min
- Katliņa saturu nokāš caur sietu
- Otrā katliņā izkausē sviestu un iemaisa miltus, lai izveidotos viendabīga masa bez kunkuļiem
- Pa daļām pievieno uzvārīto pienu un intensīvi maisa līdz viendabīgai masai
- Uzvāra līdz pirmajam burbulim!
SIERA MERCES PAGATAVOŠANA:
- Bļodā ielej karstu bechamel mērci, pievieno sierus, pēc garšas muskatriekstu, sāli, piparus
- Maisa, līdz sieri ir izkausēti
SERVĒŠANA:
Uz šķīvja izliek pastu, pārlej ar siera mērci un pārber ar smalki rīvētu Parmigiano Reggiano sieru